Sfaturi pentru parinti

Ce exemplu le dai copiilor tai?

Se spune ca nu este bine sa te ingrijorezi legat de faptul ca odraslele tale nu te asculta, ci sa te ingrijorezi de faptul ca acestia mereu vor urmari ceea ce faci. Acum este timpul pentru sinceritate. Este posibil sau s-a intamplat sa injuri atunci cand erai blocat in trafic, de fata cu copiii tai? Minti din comoditate atunci cand vrei sa eviti o programare sau o intalnire nedorita?

Daca vrem ca ai nostri copii sa fie sinceri, sa arate respect celor din jur, si sa se dezvolte ca niste persoane echilibrate si empatice, atunci trebuie sa ne asiguram ca ceea ce facem si ceea ce ii invatam pe ei, facem si noi. Exemplul personal este cel mai mare ajutor, dar si dusman al nostru.

Faceti lucruri amuzante impreuna

Weekend-urile ar trebui sa fie dedicate iesitului pe afara, in natura, a practicarii de sporturi si a oricaror alte forme de activitate fizica care impune si distractie.

Cel mai mare avantaj al activitatii fizice este ca aceasta te va ajuta sa eliberezi cat mai multe endorfine, care te vor transpune intr-o stare mai buna. In plus, copii sunt mai probabil a se concentra mai bine dupa practicarea de sporturi. Acest lucru este grozav pentru a resusi sa-si faca temele in timp record.

Iti rasfeti copiii?

A-ti rasfata copiii inseamna nimic altceva decat faptul ca tu continui sa ii tratezi ca si cum ar fi niste copilasi si ca esti supra-protectiv. O solutie pentru a nu-i rasfata este de a vorbi fata in fata cu ei despre asta pe masura ce se maturizeaza.

Intrebandu-i despre motivul pentru care acestia se comporta intr-un anumit fel iti poate deschide ochii. De asemenea explica-i faptul ca bunurile materiale sunt de departe mai putin importante decat grija, sinceritatea si toleranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top