www.librariamaranatha.ro

Orice crestin preocupat de viata de credinta are intrebari de tot felul legate de invataturi, de cum ar trebui sa traiasca, in ce sa creada si in ce nu. Astfel de cercetari sunt bune si ar trebui intampinate asa cum se cuvine. Mai ales cei care au luat decizia de a se aprofunda in cunoastere ar trebui sa isi satisfaca setea specifica, insa alegand cu atentie sursele crestine.

In intelegerea corecta a versificarilor biblice spre exemplu exista provocari pe care un necunoscator, respectiv un incepator ar putea sa nu le treaca. De altfel, acesta este motivul pentru care la ora actuala exista atat de multe religii in lume – fiecare a interpretat cele cuprinse in Sfanta Scriptura din perspectiva proprie, iar asta a atras dupa sine consecinte.

Inca de la origini, credinta ortodoxa incearca sa isi mentina principiile, sa nu isi deformeze sistemul de valori. Desigur ca au fost si exista in continuare cei care vor atribui intelesuri dupa propriile perceptii celor cuprinse in Biblie. A ramane in credinta primita de la parinti, inca de la nastere, este deopotriva o provocare si o misiune dificila. Unii reusesc si devin fii fideli ai Bisericii ortodoxe, pe cand altii fie ajung sa numai creada in nimic, fie imbratiseaza alte religii. Dar cati dintre acestia isi gasesc linistea la final?

Predicile scrise si cum te pot ajuta acestea

Daca ti s-a intamplat in nenumarate randuri sa citesti din Sfanta Scriptura, dar fara sa reusesti sa intelegi anumite pasaje, atunci este o idee buna sa ai in vedere citirea de predici scrise. Chiar si daca poate crezi ca ai patruns in intelesul acestora ar trebui sa faci asta. Iti poate deschide o noua perspectiva asupra mesajului continut, pe care poate personal nu ai reusit sa il deslusesti in intregime. Este necesar sa ai o crestere duhovniceasca pe masura pentru a putea intelege curat Biblia.

Cum te pot ajuta predicile scrise? De ce este un pas corect pe care il poti face? Ei bine, citindu-le ai ocazia sa intelegi pe deplin sau cel putin mai bine acele intamplari biblice care nu te-au lamurit legat de ceea ce te interesa. Poate ai ajuns sa le citesti urmand o trimitere, in cautarea adevarului despre iertare, spre exemplu.

Ce sunt de fapt acestea? Este vorba despre carti ce vorbesc detaliat despre cele cuprinse in Sfanta Carte, in intentia de a face lumina asupra anumitor aspecte, aplicabile si in viata curenta. Ispitirile si incercarile din momentul scrierii sunt in mare parte valabile si astazi. Micile schimbari ce s-au produs la nivelul acestora sunt nesemnificative. Esenta este aceeasi. Principiile crestinismului nu s-au schimbat – sau cel putin asa ar fi trebuit sa fie.

Daca intentia ta este de a duce o viata crestineasca, prin raportare la dogmele si invataturile bisericii, sub calauzirea Sfantului Cuvant, atunci astfel de predici scrise iti vor fi folositoare.

In cazul in care intentionezi sa faci o investitie in acest sens, respectiv in aprofundarea cunoasterii crestinesti, poti accesa site-ul librariamaranatha.ro, unde gasesti predici scrise, dar si alte resurse crestine utile.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.