Fast Talk

Cel mai bun lucru pe care il poate avea un turist in favoarea sa este abilitatea de a intelege si de a vorbi in limba locala a unui loc in care merge. Asta nu numai ca te poate scoate din incurcaturi, insa in acest fel poti si impresiona localnicii care pot deveni mult mai dispusi sa te ajute sau sa-ti dea si cateva recomandari chiar.

Aplicatia Fast Talk, dezvoltata de Lonely Planet, spera sa depaseasca putin ghidurile obisnuite de traduceri si sa te ghideze mai usor cu cinci dintre cele mai comune limbi intalnite in Europa. Frazele de baza in franceza, italiana, spaniola si germana sunt oferite pe gratis. Pentru mai multe oportunitati de vorbire, exista si o optiune speciala de cumparat care iti poate dezvalui chiar dialecte spaniole specifice.

Wikitude(Gratis)

Folosind realitatea augmentata, aplicatia Wikitude isi doreste sa-ti deschida orizonturile si lumea intreaga in fata. Printr-o fotografie realizata, vei fi capabil sa afli istoricul din spatele unui anumit loc pe care il vizitezi sau vei putea sa cauti si sa gasesti cele mai apropiate restaurante din locatia ta.

Aceasta aplicatie este similara cu trasatura realitatii augmentate a unei viitoarei aplicatii prezentate aici, Yelp, insa Wikitude ofera mai multe explicatii si mai amanuntite despre locurile populare pentru turisti pe care le vei vizita. Daca iti doresti sa devii ghidul personal de calatorie al familiei tale, aceasta este aplicatia gratuita pe care o poti adauga smartphone-ului tau, inainte de calatoria propriu-zisa.

Yelp(Gratis)

Aceasta aplicatie este mai mult cunoscuta pentru comentariile legate de restaurante. In timp ce vei utiliza Yelp cu acest scop insa, iti vor fi dezvaluite si alte functii ale sale. Yelp nu este doar un ghid de oras, nu te face doar sa te simti mai confortabil in spatiul ce te inconjoara, insa te transforma si intr-un rezident pe termen scurt acolo.

Yelp, prin intermediul parerilor si comentariilor, iti permite sa mergi la restaurante populare printre localnici care de altfel nu ti-ar fi fost dezvaluite ca turist. Yelp te poate pune in legatura cu baruri, doctori, lacasuri de cult, agenti de turism si multe altele.

By admin

One thought on “Aplicatii pentru smartphone-ideale pentru calatorii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.