Bateria de viitor reincarcabila in 60 de secunde

Una dintre cele mai des intalnite probleme a utilizatorilor de smartphone-uri este bateria, care indiferent de dispozitivul pe care il detine necesita o incarcare si o reincarcare care sa asigure functionalitatea dispozitivului, proces care poate dura intre 1-4 ore.

Cercatatorii de la Universitatea Stanford din California au creat bateria pentru telefon care se incarca in 60 de secunde, este din aluminiu reincarcabil, ceea ce ii permite o durata de viata de pana la 7500 de cicluri de incarcare, spre deosebire de bateriile obisnuite care dupa 1000 de incarcari isi pierde capacitatea.

Cu toate ca este o tehnologie mai ecologica si mai verde, bateria incarcabila in 60 de secunde este de inalta performanta, astfel incat se incarca rapid, dureaza mai mult si este mai ieftina. Materialul din care este confectionata asigura consumul de tensiune si de energie, avand in componenta tot ce trebuie sa aiba si o baterie obisnuita, de la electrozi ieftini, siguranta, incarcare de mare viteza si pana la flexibilitate si ciclu de viata lung.

Desi nu a aparut inca pe piata, se preconizeaza ca va avea un succes total, deoarece majoritatea dintre noi ne dorim sa nu pierdem timp atunci cand de punem telefoanele la incarcat sau alte dispozitive. Se pare ca acestui prototip ii va urma un altul, fiind o baterie flexibila care se va adapta noilor tehnologii in materie de smartphone.

Pentru potentialii clienti, aceasta baterie este de un real folos, astfel incat nu vor mai pierde timp pentru a gasi un loc unde sa isi puna dispozitivele la incarcat, nu vor trebui sa astepte dupa ceilalti si vor economisi timp, mai ales cand au de rezolvat probleme urgente care necesita rapiditate si performanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top