Ce sa faci cand esti in cautarea unui loc de munca

Invata noi cuvinte, imbogateste-ti vocabularul, pentru a elimina toate acele “umm” sau “aahiimm” de atunci cand vorbesti cu un intervievator. Daca ai un accent puternic, practica pronuntia decat mai multe ori. Cerceteaza cele mai frecvente intrebari care se pun la un interviu si formuleaza din timp raspunsuri pentru acestea, raspunsuri care sa iti demonstreze interesele si abilitatile.

Fa-ti timp de asemenea pentru a repeta si imbunatati si comportamentul non-verbal, ca miscarile mainilor, postura si chiar zambetul, pentru ca asta este vital in crearea unei bune prime impresii. Studiile legate de procesul de angajare indica fptul ca pana la 70% din deciziile de angajare pot fi bazate pe comunicarea non-verbala. Daca simti nevoia sa te plimbi prin casa dand glas raspunsurilor intrebarilor unui potential interviu cu voce tare si de unul singur, ca o persoana ciudata, fa-o fara probleme.

Nu incepe sa aplici la primul job caruia i se face reclama, mai bine fa-ti timp si da-ti seama ce anume cauti si cam ce fel de angajator vrei sa ai si foloseste pentru asta o gramada de variante si site-uri de recrutare.

Aceste site-uri de recrutare pentru joburi sunt bune pentru a-ti face o parere despre ce anume cauti, care iti sunt abilitatile si daca acestea se potrivesc cu anumite fise ale posturilor valabile, vei vedea cam ce salarii se ofera, ce perioada de proba, ce competente si programe sau abilitati sunt cerute decatre angajatori si cam in ce zone sunt joburile disponibile.

Multe joburi cer candidatului sa asigure angajatorului un portofoliu cu cele mai bune si cele mai creative idei si creatii ale acestuia; asta poate fi o problema daca portofoliul tau este cam gol in ceea ce priveste prezentarile si calitatea acestora. Ia aceasta perioada libera de dinaintea unui job pentru a munci la portofoliul tau si pentru a-i dauga continut nou si proaspat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top