Nu folosi umorul neadecvat

Nu este cale mai usoara de a-ti distruge credibilitatea decat introducerea de umor neadecvat in cadrul intalnirilor tale de afaceri.

Am putea crede ca o gluma stearsa ar putea sa ne ajute si sa ne faca mai de apreciat in fata celor cu care discutam, insa, rezultatul final este de cele mai multe ori exact opusul, ofensarea colegilor tai si distrugerea imaginii tale profesionale. Evita glumele de natura rasiala, sexuala si religioasa.

Nu ii intrerupe pe ceilalti

Permite tuturor sa vorbeasca si sa isi exprime pana la capat gandurile si ideile fara a fi intrerupti. Prin aplicarea acestei tactici la altii, acestia ar putea deveni la fel de atenti si ar putea sa-ti permita sa iti duci ideile pana la capat.

Nu lua in considerare faptul ca o atitudine de genul celei in care intrerupi pe ceilalti te poate face sa pari un angajat dominant in fata superiorilor tai. Seful tau va aprecia abilitatea ta de a lucra bine si de a te intelege cu ceilalti din echipa din care faci parte.

Nu esua in a-ti prelua responsabilitati

Toata lumea uraste pe acel tip care este primul in linie cand vine vorba despre rasplata, insa nu este nicaieri de gasit atunci cand ceva nu merge conform planului. Prea-ti responsabilitatea pentru munca pe care o faci, chiar si atunci cand munca ta este subiectul criticilor.

Evita a da vina pe altii sau a nu recunoaste atunci cand ceva ti-a scapat de sub control. Invata sa-ti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale si accepta feedback-ul cu gratie, stand in spatele muncii tale si nu in spatele altor membri ai echipei din care faci parte.

Promisiuni exagerate

Fii realist in legatura cu ceea ce poti da cu adevarat si nu promite in zadar ca vei face ceva ce stii sigur ca nu vei putea face, si promiti doar cand esti presat de timp sau de altii.

Chiar daca exagerarea abilitatilor tale te pot face sa pari mai bun in fata echipei tale, asta te va putea afecta pe termen lung atunci cand vei da gres la a duce la bun sfarsit promisiunile pe care le-ai facut.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.