Cei mai bogati seici din lume

In general, titlul de seic este atribuit personalitatilor roiale din Orientul Mijlociu, dar are mai multe intelesuri. In Arabia, termenul “seic” inseamna un om de varsta inaintata fiind un titlu foarte greu de castigat. Numai cei mai respectati musulmani pot obtine acest titlu onorabil, iar, in general, un seic reprezinta un barbat cu varsta de peste 40 de ani. Cu toate acestea, femeile pot obtine si ele titlul de “seica”- in general, sotiile sau fiicele de seici fiind cele care obtin un astfel de titlu.

Datorita rezervelor de petrol dar si numarului mare de familii bogate din Orientul Mijlociu, unii seici din regiune sunt putred de bogati- fiind considerati si cei mai bogati oameni din lume. Din cauza averilor detinute de seicii din Peninsula Araba, foarte multi arabi alcatuiesc lista celor mai bogati oameni din lume.

Top 3 cei mai bogati seici ai lumii

Seicul Khalifa Bin Zayed Al Nahyan are o avere estimata la aproape 18 miliarde de dolari. Cu toate acestea, familia lui Al Nahyan detine, in total, o avere neta de 150 miliarde de dolari. Seicul Khalifa este presedintele Emiratelor Arabe Unite dar si emirul orasului Abu Dhabi. In prezent, conduce al doilea cel mai mare fond de avere din lume- Abu Dhabi Investment Authority- unde se gaseste suma uimitoare de 773 miliarde de dolari. De asemenea, cea mai inalta cladire din lume- Burj Khalifa- este denumita dupa el.

Seicul Mohammed Hussein Ali Al Amoudi detine o avere de 14,3 miliarde de dolari si se gaseste pe locul 63 din topul celor mai bogati oameni din lume. De asemenea, acesta este si cel de-al doilea cel mai bogat cetatean saudit dar si cel mai bogat om de culoare neagra. Titlul de seic i-a fost adresat din cauza bogatiei dar si a realizarilor sale, din moment ce acesta nu este un membru de familie roiala. Se crede ca Mohammed Hussein Ali Al Amoudi nu este cel mai mare investitor numai din Etiopia, ci si din Suedia.

Seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan are o avere in valoare de 4,9 miliarde de dolari si este prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite. Seicul Mansour este si prezedintele companiei de sport Al Jazira care opereaza pe fotbal, handbal, volei si baschet. De asemenea, acesta detine si clubul de fotbal Manchester City, prin intermediul companiiei City Football Group. Ca si cum nu ar avea destul lucruri de “trecut la CV”, seicul este si presedintele International Petroleum Investment Company din Abu Dhabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *