Cele mai interesante mituri cu referire la sexul tare

Se spune ca femeile sunt reprezentantele sexului frumos in timp ce barbatii sunt sexul tare. Ar putea sa se coreleze cu faptul ca au o mai mare forta fizica decat barbatii, ca testoteronul din ei este cel care sa sustina acesta teorie. De fapt cercetatorii demonstreaza contrariul.

Conform studiilor testoteronul face ca sistemul sa se “moleseasca” in timp ce femeile sunt mai puternice. Acestea traiesc mai mult si nu numai acest fapt este cel care sa scoata in evidenta faptul ca femeile sunt sexul tare. In ceea ce priveste un vaccin tot femeile sunt cele care sa raspunda mai bine. Cu un sistem imunitar mai bun decat barbatii, cu sanse mai mari de a trece peste problemele de sanatate iata inca o dovada a rezistentei acestora in comparatie cu barbatii.

Clinica Mayo din SUA a efectuat un studiu in ceea ce priveste nivelul de testoteron in organism. La soarecii la care s-a scazut nivelul testoteronului s-a cunoscut o imbunatatire in ceea ce priveste sistemul imunitar. Si o scadere a nivelului de testoteron reduce si timpul in care organismul ar avea nevoie pentru a se reface dupa chimioterapie in lupta cu cancerul de orice tip.

Mai mult decat atat, un studiu realizat in Japonia demonstreaza ca pe aceeasi treapta de varsta ca si imbatranire se pare ca fata de barbati femeile au un proces mai lent. Si asta se datoreaza celulelor de tip B si T, cele care sunt in apararea sistemului imunitar.

Pe langa faptul ca orgoliul masculin este ranit pana la urma o astfel de teorie se contrazice oarecum daca ne gandim ca femeile sunt cele care se dezvolta mai rapid decat barbatii, ajung la maturitate mai repede si fizic vorbind exista o diferenta. Insa cand vine vorba de efectul invers de imbatranire tot femeile conduc, cunoscand un proces mai lent din acest punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *