Stii care sunt cele mai pasnice tari din aceasta lume? Unde nici un conflict, nici un razboi politic sau interese de stat sa se interpuna dorintelor si nevoilor cetatenilor nu au loc? In cele ce urmeaza voi enumera cateva tari cu un trai linistit numai bune de locuit si de mutat, mai ales daca locul tau de provenienta este foarte tulburat si secerat de conflicte zilnice.

Danemarca

Aceasta tara sta in topul celor mai pasnice tari din lume pentru ca este chiar o tara foarte sigura si linistita si un loc ideal de trai. Chiar si in timp ce capitala Danemarcei, Copenhaga, era sub ocupatia nazistilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial, tot nu a luptat si nu s-a revoltat impotriva acestui lucru.

Ideea este ca oamenii care locuiesc aici prefera sa se axeze pe probleme economice, in loc de a se implica ei insisi in conflicte armate. Danezii sunt foarte prietenosi, deschisi si de ajutor.

Norvegia

Multi oameni nu s-ar astepta ca Norvegia sa se afle pe lista celor mai pasnice tari din lume. Poate din cauza lui  Anders Behring Breivik, un criminal in serie, care a lovit din plin in mandria tarii. Binenteles, acesta a fost doar un incident auxiliar, insa potrivit  Global Peace Index, Norvegia este una dintre cele mai pasnice tari din lume, dar si prietenoase si potrivite pentru un trai in siguranta.

Aceasta este tara cu cel mai inalt nivel de dezvoltare umana de pe glob, mai mult de atat guvernul de la Oslo intotdeauna pune pacea pe primul loc in cadrul prioritatilor tarii.

 Singapore

Ca si membru activ al comunitatii internationale, micuta natiune, Singapore nu isi poate evalua situatia altfel decat una buna, pasnica si deschisa. Odata cu obtinerea independentei sale in 1965 ca republica suverana, Singapore s-a concentrat mereu pe ideea de a fi un vecin grozav, prin stabilirea de relatii sociale, de pace, economice si politice cordiale cu toate tarile.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.