Tinut in cadrul George W. Bush Presidential Library and Museum in Dallas de pe 19 iulie pana pe 5 octombrie, spectacolul de moda este o retrospectiva majora a designerului vestimentar american Oscar de la Renta, explorandu-si cariera impresionanta de la origini si pana la cea mai recenta prezentare de moda si capodopere demne de covorul rosu. In anul 1967 si 1968, renumitul Oscar de la Renta a castigat mult-doritul Coty Awards, a primit de asemenea si un Coty Lifetime Achevement Award in anul 1973. In anul 1968, acesta a calatorit in Dallas pentru a primi Neiman Marcus Award pentru treaba sa minunata care a facut-o in cadrul campului modei din toate timpurile.

Acesta sustine ca a simti dintotdeauna ca rolul sau ca designer vestimentar este de a face tot posibilul pentru ca o femeie sa arate in cel mai bun mod posibil. Moda este moda doar daca o femeie o preia si isi complimenteaza corpul cu tot felul de tinute frumoase. Expozitia ofera vizitatorilor o sansa de a examina, prin schitele lui Oscar de la Renta, influenta pe care o are acesta asupra stilului, modei si show-ului de orice tip.

Aceasta expozitie sustinuta in Dallas prezinta mai mult de 50 de articole de imbracaminte, unele dintre acestea putand fi vizionate pentru prima data. Arta, cultura si rochiile de tip spaniol au influentat stilul redat de imbracamintea schitata de Oscar de la Renta, ilustrata de expozitia de dantela, culoare, si accesorii si decoratiuni specifice costumelor matdorilor traditionali.

Siluetele si podoabele de toate felurile reflecta cultura si specificul tarilor ca Rusia, India si Uzbekistan, de asemenea, pe langa stilul de imbrcamainte specific Spaniei. Creatiile couture ale designerului provenind din proprietatea couture-ului casei de moda Pierre Balmain, sunt de asemenea afisate, evidentiind utilizarea celor mai fine materiale si maiestria croitorilor. Expozitia speciala incununeaza cu succes look-ul specific al carierei de 50 de ani a designerului amrican Oscar de la Renta.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.