In cazul in care ai uitat sa iei metode contraceptive pentru noptile tale de nebunii sau zilele pline de placere si esti ingrijorata pentru faptul ca o posibila sarcina iti va putea da lumea peste cap si te va pune in garda pe viitor, este foarte bine sa apelezi la pilula de a doua zi, acel contraceptiv puternic care odata administrat la timp te va ajuta sa scapi de orice grija ai avea.

Insa nu trebuie sa apelezi la aceasta metoda contraceptiva daca esti deja insarcinata sau suspectezi deja o sarcina. O asemenea metoda de a scapa de probleme se ia cel mult in seara primei zile de dupa contactul sexual neprotejat.

Daca ai un istoric intreg de alergii sau hipersensibilitate la ingredientele din care este facuta pilula nu este recomandat sa o inghiti, si nici daca ai avut in trecut sangerari vaginale anormale pe care inca nu le-ai verificat pentru a vedea cauzele.

Aceasta pastila are 3 moduri de a actiona. In primul rand, actioneaza asupra ciclului menstrual normal modificandu-i cursul si momentul in care ar trebui sa se produca, intarziind in acest fel ovulatia. De asemenea, procesul de ovulatie este inhibat si ovulul nu va mai putea fi eliberat din ovar. Inca un efect pe care il are aceasta pilula minune asupra organismului este de a impiedica o posibila sarcina.

Ceea ce face aceasta pilula si tu nu stii exact este de a mari aportul de hormoni in organismul tau, si produce efecte similare progesteronului care se regaseste in pilulele contraceptive cu uz regulat. Dupa administrarea pastilei, este destul de posibil sa ai parte de senzatie de greata si de gust neplacut in gura.

In cazul in care esti mai sensibila la gusturi neplacute, ar fi bine ca inainte de administrarea acestui medicament sa iei o pastila antivomitiva care sa-ti impiedice crearea gustului neplacut in gura.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.