Adauga o linie diagonala unei casute din Excel

Atunci cand vrei sa creezi o lista cu adresele colegilor de clasa, de exemplu, vei avea nevoie poate de o linie pe diagonala in prima casuta din Excel pentru a putea separa atributele diferite ale randurilor si coloanelor. Cum poti face asta? Toata lumea stie ca Home->Font-> Borders poate schimba diferitele borduri ale unei celule, si poti chiar adauga culori diferite. Oricum, daca faci click pe More Borders, vei avea parte chiar de si mai multe surprize, ca si o linie diagonala. Da click pe ea si apoi salveaza totul.

Adauga mai multe coloane si randuri

Poate ca stii cum sa adaugi o singura coloana sau un singur rand, insa iti vei irosi foarte mult timp daca vei avea nevoie sa inserezi mai mult decat o singura coloana sau un rand repetand aceleasi instructiuni de cateva ori la rand.

Cea mai buna solutie este sa tragi si sa selectezi un anumit numar de randuri sau coloane daca vrei sa adaugi un anumit numar de coloane si randuri mai sus sau la stanga. Da click dreapta pe randurile evidentiate sau pe coloane si apoi alege Insert din meniul de jos. Noi randuri vor fi inserate deasupra randului sau la stanga coloanei pe care ai selectat-o prima data.

Copie si muta cu usurinta fisierele in celule

Daca vrei sa muti o coloana de date intr-o foaie de calcul, cea mai rapida modalitate de a face asta este de a o alege si de a muta indicatorul catre chenarul din margine, dupa ce se transforma intr-o iconita in forma de sageata intretaiata, trage pentru a muta coloana cat mai usor. Ce se intampla in cazul in care vrei sa copii doar datele? Poti apasa butonul Ctrl inainte de a trage pentru a muta; noua coloana va copia toate datele selectate.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.