Pentru a reusi sa convingi, sa te faci placut de catre persoanele din jur, sa te faci ascultat si sa fii si privit ca un exemplu bun, atunci ar trebui sa verifici daca indeplinesti anumite criterii, daca nu ar fi bine sa incepi sa ti le dezvolti si sa te axezi mai mult pe ele pe viitor.

Un limbaj non-verbal este tot timpul binevenit atunci cand vine vorba despre a comunica cu cei din jur si de a reusi sa convingi pe ceilalti cu usurinta. Gestica, mimica, face ca persoana ta sa para mai usor abordabila, mai sociabila, mai deschisa si mai placuta.

In cazul in care vrei sa convingi pe cineva de un lucru anume, cel mai bine este sa stai fata in fata cu acesta, sa ii acorzi atentie, sa asculti cum trebuie si sa comunici cu usurinta si argumentat ceea ce vrei sa ii explici sau legat de ceea ce vrei sa faca.

Pe langa faptul ca ar trebui sa te pricepi bine la o comunicare orala foarte buna si eficienta, de asemenea este ideal sa stii si sa asculti, dar mai ales sa asculti, in primul rand.

Daca acel cineva este dispus sa se dezvaluie in fata ta si sa iti destainuie unele lucruri importante pentru el, atunci cu siguranta ca trebuie sa il faci sa se simta bine, inteles, ascultat si in siguranta, dar mai ales apreciat pentru aceasta initiativa. Asadar, incearca sa il asculti si sa ii adresezi mai apoi intrebari legate de ce ti-as spus, dar fara sa-l intrerupi cu nesimtire sau cu rapiditate.

Daca trebuie sa sustii un speech si nu esti inca foarte sigur pe abilitatile tale de comunicator, ar fi bine sa te axezi pe urmatoarele principii, care sa te ajute sa iti dezvolti o vorbire mai clara, concisa si provocatoare pentru auditoriul tau.

Foloseset in discurusl tau elemente de umor, insa nu de ridicol, spune povesti legate de ceea ce vrei sa exprimi, foloseste-te de intrebarile retorice si fii atent la limbajul non-verbal atat al tau cat si al auditoriului, pentru a vedea atunci cand gresesti cu ceva si sa schimbi acest lucru.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.