De ce sa nu folosesti niciodata uscatoarele de maini

Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca rolul uscatului mainilor este acela de a elimina apa si bacteriile. Acestia au calculat numarul bacteriilor de pe mainile unor persoane care s-au uscat utilizand prosoape de bucatarie, iar cealalta parte folosind uscatoarele de maini cu aer cald.

uscator_maini
uscator_maini

Astfel s-a descoperit ca uscatoarele de maini adapostesc in interiorul lor o multime de bacterii, care se inmultesc in mediul cald si umed. Aerul poarta aceste bacterii pe mainile ude ale oamenilor, fiind un mod ideal de transmitere a lor, favorizand totodata si inmultirea lor.

De cealalta parte, prosoapele de hartie reduc numarul bacteriilor cu aproximativ 40-60%, in timp ce uscatoarele de maini maresc numarul acestora cu 250%.

Privind partea buna a lucrurilor, bacteriile nu sunt atat de daunatoare pentru sanatatea noastre, deoarece sistemul imunitar uman are capacitatea de a le face fata.

Bineinteles ca nu toate toaletele sunt dotate cu prosoape de hartie. Totusi, cercetatorii ne atrag atentia ca si a lasa mainile ude sa se usuce de la sine nu este bine. E indicat in acest caz sa ne stergem de blugi sau sa trecem mainile prin par.

Fiindca sunt o generatie-viteza si facem totul din fuga, apelam in cele mai multe din cazuri la ajutorul tehnologiei. Dupa actiunea de uscare a mainilor sub aerul cald al aparatelor de uscat mainile, ne alegem cu mai multe bacterii si un zgomot asurzitor pentru urechile noastre.

Uscatoare sau servetele?

De retinut este faptul ca bacteriile se inmultesc mai rapid si mai usor atunci cand te speli si nu te usuci pe maini. Poti sta la fel de bine si nespalat. Studiile demonstreaza ca mainile ude transfera de 1000 de ori mai multe bacterii. Asa ca cel mai bine este sa folosim servetele. Nici cand frecam o mana de cealalta sub uscator nu grabim procesul de uscare. Numarul bacteriilor creste considerabil si in acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top