Sony XperiaSony Xperia

Atunci cand primele telefoane cu camera au ajuns pe piata, calitatea imaginilor putea fi comparata cu greutate cu fotografiile surprinse cu ajutorul unei camere reale. Oricum, in zilele noastre, tehnologia camerei utilizata la smartphone-urile moderne poate rivaliza cu unele camere cu auto-declansare si camere de pe telefon are uneori pot sa aiba mai multe trasaturi. Oricum, depinde tot de user sa faca cele mai bune fotografii posibil.

Megapixelii nu sunt totul, cu toate ca nu strica sa ai o camera de 20 de megapixeli ca a telefonului Sony Xperia Z3 din imagine. Daca ai un smartphone decent cu o camera foto decenta si daca vrei sa faci cele mai faine poze pentru a le posta pe Instagram sau pe Facebook, ca si pentru propria colectie personala, ai vrea sa ai aceste sfaturi in minte:

  1. Lasa zoom-ul. Cu exceptia catorva rare cazuri, camerele telefoanelor mobile nu au cu adevarat zoom optic. In schimb, ceea ce au acestea este numit zoom digital, care taie pur si simplu o portiune a ceea ce poate vedea camera si o scoate in fata. Acest lucru strica efectiv calitatea si claritatea imaginii. Mai bine ai taia singur poza dupa.
  2. Ia in considerare compozitia. Tehnologia nu poate inlocui talentul, aptitudinile si experienta. Toate principiile fundamentale ale fotografiei se aplica inca, asadar gandeste-te la modul in care iti incadrezi subiectul pentru a crea cele mai interesante compozitii foto.
  3. Aplica Modul HDR. Performantele de limuna scazuta din cazul camerelor de pe mobil pot sa lipseasca sau sa aiba probleme, insa acestea pot sa fie de asemenea echipate cu Modul HDR (high dynamic range). Acest lucru poate face sa se preia in mod efectiv doua fotografii sau mai multe intr-o succesiune rapida folosinf diferite expuneri pentru a te ajuta sa aduci in fata mai multe detalii.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.