gestionare sres parintigestionare sres parinti

Stresul zilnic poate fi cel mai obositor si rau stres al vietilor noastre. Lucrurile asupra carora nu avem inca control, colegul  sau colega de munca care nu inceteaza sa fie cum este, programul aglomerat care te mentine tot timul ocupat..Aceste lucruri pot face dificil pentru tine sa te aduni si sa nu te pierzi in fata oamenilor din jurul tau.

Gestionarea stresului cotidian te poate ajuta in rolul de parinte

Binenteles, cu totii dintre noi mai avem parte de abateri dincand in cand si nu reationam asa de bine intr-o situatie asa cum ne-ar placea de fapt. Oricum, daca vei lasa stresul sa te acapareze si daca vei ramane in mod permanent intr-o stare de stres in fiecare zi, asta iti poate descreste eficienta drept parinte.

Stresul poate deveni patologic daca ii este permis sa iasa de sub control. Poate sa ne acapareze emotiile si abilitatile mentale de a fi cei mai buni noi in fiecare zi pentru relatiile pe care le avem si chiar ne poate afecta sanatatea fizica cu timpul. Daca te poti descurca cu stresul, vei interactiona si vei reactiona mai cu calm atunci cand vine vorba despre rolul de parinte.

Asta inseamna ca in loc de a tipa atunci cand trebuie sa le zpui pentru a zecea oara sa isi puna papucii in picioare pentru scoala, poti trece peste asta cu calm si ii intreba daca nu au nevoie de ajutor pentru a se pregati de scoala. Descresterea stresului inseamna ca si stresul copiilor tai va fi descrescut de asemenea pentru ca te vei purta cu ei intr-un mod mult mai calm si vei stabili un mediu familiar cald.

Gestionarea stresului este un joc mental. Daca te vei angaja singur in ideea de a-ti da seama cum sa castigi jocul, poti combate putin cate putin efectele stresului.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.