Multe femei apeleaza la sala de fitness pentru a-si mentine sanatatea si frumusetea. Daca nu dorim sa riscam in legatura cu intinderile de muschi sau sa suferim diferite rupturi atunci este cazul sa tinem cont de mici sfaturi.

In primul rand incalzirea nu trebuie sa fie dusa la extreme. Daca incepi sa lucrezi direct la aparate, clar nu se mai numeste incalzire. Este o greseala frecventa mai ales daca nu am mai fost la sala de foarte mult timp. E indicat sa incepi intr-un ritm cat mai lent si pe parcurs sa il maresti. Este indicat ca muschii si inima sa se adapteze acestor exercitii.

Si pozitia corpului uneori nu este corecta. Cateodata stam cu spatele stramb sau pozitia picioarelor este una incorecta si acest lucru nu face decat sa ne aduca niste riscuri. Daca pui o presiune prea mare poti forta articulatiile. Este bine sa ai o pozitie corecta in timpul exercitiilor.

Si miscarile uneori sunt prea rapide. Daca exagerezi nu ajungi nicaieri mai repede. Daca ai obiceiul sa ridici greutati intr-un ritm mai alert atunci poate aparea riscul de injurii ale articulatiilor. Cel mai bine ar fi ca miscarile sa fie facute intr-un ritm moderat care are sa permita muschilor sa se tensioneze si detensioneze normal.

Daca nu ai pe cineva care sa te indrume este posibil ca exercitiile pe care le faci sa nu fie tocmai corecte. Poti lucra inegal la bicesps si la triceps. Exsista aparate dublu-pozitive, cele hidraulice care lucreaza ambele grupe de muschi in acelasi timp.

De asemenea daca nu alegem aparate potrivite pentru muschii nostri putem combina gresit exercitii cardio, de tonifiere sau de echilibru. Cand terminam antrenamentul nu trebuie sa ne intindem pe jos sa ne tragem sufletul. Cu siguranat nu doriti sa aveti febra musculara, asa ca este indicat sa incheiati intr-un ritm mai lent.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.