gustari bizaregustari bizare

In fiecare tara din fiecare colt al lumii exista cate un fel de mancare, o bautura sau o gustare preparata acasa, locala, care este cel putin dezgustatoare pentru cei care vad asa ceva pentru prima data si care si incearca acea gustare. Printre aceste lucruri care sunt mai mult decat bizare, se numara si cateva gustari din intreaga lume care sunt in schimb impachetate si livrate direct din cadrul magazinelor.

Salmiakki (Danemarca, Finlanda, Olanda)

Am intalnit personal aceasta gustare, si am fost umilt (si un pic dezgustat) de ea. O gustare incredibil de populara atat in Danemarda, cat si in Finlanda si Olanda, Salmiakki este de fapt licorice neagra si sarata.

Insa, nu este doar licorice simpla, este cea mai neagra si cea mai sarata licorice din cate pot exista vreodata si din cate iti pooti imagina..sau ceea ce ar fi rezultat daca ai fi incercat sa faci din sosul de soia o bomboana dulce.

Kanikko (Japonia)

Crustacee crocante pentru toata lumea! Din tara care a adus intregii lumi milioane de varietati de KitKats, vine si Kannikko Crab Snack. Daca iti plac Goldfish Crackers,Teddy Grahams sau daca te simti ca un adevarat urias, de ce sa nu iti cumperi si sa mananci o punga de pui de crabi micuti si sarati. Nici nu este nevoie de decojire pentru asa ceva.

Escamoles (Mexic)

Aceasta mancare simpla consumata peste tot de-a lungul Mexico City  te va face sa te intrebi daca este o supa de linte sau sau fasole. Poate ca te va ademeni in cele din urma prin consistenta ta si prin gustul de unt si de branza de vaci.

Apoi cineva te va informa ca este facuta de fapt din mici larve de furnici, si tu te vei confrunta cu vechea dilema: o voi termina pentru ca este delicioasa sau voi pleca si voi scuipa tot ceea ce am mancat oana acum ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.