Inspectori alimentari mituiti

Intoxicatia alimentara nu este o gluma. Doar in SUA, Centrele pentru controlul si preventia afectiunilor estimeaza faptul ca 48 milioane de oameni se imbolnavesc anual din aceasta cauza, in timp ce 3,000 mor. Asadar, treaba inspectorilor alimentari este una foarte serioasa. In cele mai multe dintre situatii, ne incredem orbeste in locurile unde mancam de obicei, nestiind de fapt ceea ce se intampla si ceea ce se afla in bucataria acelui restaurant.

Cateodata, aceasta incredere este tradata. De exemplu, New York Health Department a inchis recent bucataria unui renumit sef in ale gatitului din cauza unor infestari majore cauzate de soareci. 

Din pacate, inspectorii de sanatate pot deveni la fel de lacomi ca oricine altcineva. In anul 2012, un inspector alimentar pensionat din Chicago a primit o sentinta de la 2 la 4 ani in inchisoare pentru ca a luat mita in valoare de 100,000$ de la sute de oameni. Cu un an inainte, o echipa de inspectori au fost acuzati pentru ca ar fi luat mita in San Francisco. Printre clientii lor s-au numarat si firme si restaurante celebre ca Burger King si Popeye;s Chicken and Biscuits.

In anul 1980, statul New York City a asistat la o escrocherie de coruptie in cadrul Departamentului pentru sanatate, iar 43 de indivizi au fost acuzati de diferite infractiuni. Chiar si restaurantele in ordine au fost tintele acestor inspectori corupti. Intr-un caz, un proprietar de restaurant care nu cunostea si nu putea vorbi in limba engleza, a fost amenintat cu desenul unui sobolan pentru a plati mita, chiar daca totul era in ordine in cazul restaurantului sau.

Asadar, cu toate ca noi nu ne dorim sa avem parte de neplaceri si mai ales nu vrem sa cauzam probleme sau sa ne fie cauzate asemenea probleme majore, multi functionari publici si-o cauta cu lumanarea si ajung sa fie descoperiti la un moment dat si inchisi sau facuti sa plateasca pentru raul pe care il reprezinta pentru aceasta societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top