papusa Barbie
papusa Barbie

Cine nu o indrageste pe populara papusa Barbie? Inca de cand eram mica imi doream cel putin un asemenea exemplar pentru a-l imbraca, pentru a ma juca cu el si pentru a-i crea haine noi si la moda, insa din pacate pentru mine, aceasta papusa era destul de scumpa si nu mi-am permis niciodata sa o cumpar.

Papusa viselor copilariei-Barbie

 

Ma multumeam cu papusile ieftine, obisnuite din magzinele de jucarii sau din bazar, modele cae nu aveau membre flexibile si care erau cam limitate ca aspect. Binenteles, copilaria mea a fost minunata si cu acestea, insa pana si acum ma mai gandesc la cum tanjeam atunci sa gasesc sub brad sau in camera o asemenea papusa minunata.

Mai mult de atat, eu stiam ca sunt mai multe modele de Barbie, de la ce in costum de baie, la cea afro-americana, la papusa masculina Ken si pana la papusile Barbie cu trasaturi din desenele animate si din povestile cu printese. Asa cum stiam si eu, au existat si exista o serie mare de modele de Barbie, printre care si urmatoarele.

Barbie Superstar

In anul 1977, Barbie Superstar a fost lansata in piata jucariilor drept papusa Barbie cea cu fata moderna, cu ochii mai si stralucitori si cu un zambet de milioane. Ken si Christie (papusa Barbie afro) au fost de asemenea reproiectate.

Prima Barbie de culoare

Lansata in anul 1980, prima papusa Barbie de culoare a indepartat diversitatea liniei de papusi laterale (cum ar fi prietena lui Barbie, Christie) si a daruit fetitelor din lumea intreaga mai multe papusi Barbie care sa semene cu ele.

Papusile lumii

Cu toate ca nu era vorba despre o singura papusa, linia Papusile Lumii a fost lansata incepand cu anul 1980 si s-a bucurat de o mentinere in forta in cadrul fanilor din mai multe generatii si din multe tari ale lumii. Tari diverse cum ar fi Australia, Brazilia si Ghana au vazut papusa Barbie imbracata in tinutele traditionale ale acestora iar linia Papusile Lumii include acum si Colectia Printeselor si Colectia Reper.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.