apa si purificator
apa si purificator

Se spune ca apa este cea mai importanta sursa pentru viata si asa si este, de vreme ce un om nu poate rezista pentru mai mult de 4 zile fara apa, si asta daca se afla in conditii bune de sanatate si de mediu, pentru ca odata ce s-ar afla intr-un desert, de exemplu, totul ar fi mult mai extrem si ar muri mult mai repede fara apa.

Trebuie sa avem in permanenta apa la noi, fie ca ne aflam undeva pe strada, acasa, la munca si mai ales daca ne aflam intr-o drumetie sau intr-o calatorie care ne poate secatui de puteri. Avem nevoie de aproximativ 3 litri de apa pe zi pentru a bea, pentru a ne spala cat de cat bine si pentru a putea si gati ceea ce vrem.

Cand ai de gand sa mergi pe undeva sau sa faci un drum mai lung, fie ca pe jos sau cu masina, ar trebui sa ai la tine o sticla mare de apa si poate si un purificator de apa. Fiertul apei este un alt procedeu prin care poti sa purifici apa.

Acesta este celmai sigur mod prin care poti purifica apa de toti acei germeni si toate acele bacterii, doar ca procesul de fierbere ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute. O modalitate simpla si ieftina de a purifica apa este de a pune in recipientele cu apa rea pastile pentru purificare cu curatare.

Lasa asa pentru 20  de minute inainte de a o consuma si foloseste mixuri pudra pentru a face apa mai buna la gust. Daca nici una dintre aceste metode nu iti este la indemana, insa ai o sursa de apa alaturi, ai putea folosi Pamantul pentru a filtra apa. Sapa un sant la cativa mteri de raul sau lacul de langa si lasa-l sa se umpole cu apa curata.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.