Must-See a secolului XXI

Unii oameni sunt pur si simplu multumiti cu viata care o duc. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi isi doresc dovezi: fotografii din vacanta, suveniruri sau alte lucruri care sa doveasca ca am fost intr-o excursie de zile mari. Aceste lucruri rezuma excursiile dar si anii de devotament ai oamenilor fata de calatorii. Exista o multime de locuri care merita vizitate cel putin macar odata in viata, astfel ca specialistii precizeaza care sunt locurile care merita intreaga atentie a turistilor.

Locuri care trebuie vazute

Cea mai mare grota: Hang Son Doong, Vietnam- se afla in Parcul National Phong Nha-Ke Bang, avand 182 de metri inaltime, iar intinderea sa de 137 de metri ar fi un spatiu potrivit pentru un Boeing 747. Un rau albastru trece pe sub ea, iar o jungla spectaculoasa infloreste in interiorul pesterii. De altfel, pestera este de cinci ori mai mare decat cel mai apropiat competitor al sau- Deer Cave in Sarawak, Malaezia.

Casa particulei lui Dumnezeu- Institutul CERN, Elvetia- Stephen Hawking este in dubii fata de acest domeniu, considerand ca acesta este locul care poate distruge Universul in numai o zi. Tu ce crezi? Poate ca o excursie la institut ar putea sa le lamureasca. Astfel, dispozitivul instalat aici in anul 2008 are capacitatea de a raspunde la toate intrebarile posibile care le avem despre lumea fizica.

Tianmen Mountain, provincia Hunan, China- Numita si “Portile Iadului”, aceasta destinatie din China implica un peisaj pitoresc, dar care este extrem de terifiant. Construit in anul 2011, Portile Iadului reprezinta un pod de sticla cu o lungime de 215 metri, fiind suspendat la 180 de meri deasupra solului. Acest pod a fost construit in locul fostului pod de lemn, numai ca traversarea acestuia poate fi o experienta foarte infricosatoare, cu toate ca panourile de sticla au o grosime de 24 de milimetri- adica de 25 de ori mai puternice decat sticla traditionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *