Ruine stravechi in Europa

In vechea Grecie, un Asklepieon era un templu al lui Asclepuis, zeul vindecarii. La un moment dat, erau in jur de 300 de asemenea temple in toata tara. In ziua de azi, totusi, doar o mana de ruine mai sunt intr-o stare rezonabila.

Una dintre acestea este si Asklepieon a lui Kos, de pe o insula greaca care are acelasi nume si care este foarte aproape de Turcia asiatica. Templul Asklepieon a lui Kos este foarte bine conservat si frumos pastrat stabilit intr-o zona rurala idilica. Este grozav pentru o explorare de zi.

Spre deosebire de alte atractii turistice de aici, Pottu Codinu din Sardinia, Italia, nu este un castel, un templu sau un teatru. Este de asemenea si mult mai stravechi decat celelalte situri de pe lista.

Pottu Codinu este un loc stravcehi de ingropaciune datand inca din anul 3.500 inaintea erei noastre. Ruinele sunt situate pe drumurile rutiere ale Sardiniei si sunt complet neintretinute. Aceste ruine nu sunt de fapt niste cladiri, si mai degraba sunt niste pesteri sapate de mana omului in stanca.

Visegrad, un oras de pe Danubiu din Ungaria, este casa Castelului Visegrad mic dar impresionant de bine fortificat. Acesta a fost construit de Regele Bela IV, insa distrus dupa raidurile turcilor. In ziua de azi, ruinele castelului sunt deschise publicului.

Cocotat in varful lantului muntos Kyrenia, Cstelul Sf. Hilarion este unul dintre cele mai draatice ruine stravechi din Europa. Castelul nu este denumit asa dupa calugarul palestinian St. Hilarion cel Mare, ci dupa un alt sfant cu acelasi nume. Acest castel dateaza inca din secolul 11. Interioarele acestui castel sunt fascinante si este grozav de plimbat prin ele. iar privelistea exterioara catre Marea Mediterana, este incredibila.

Ephesus era un oras grec de pe coasta ioniana a Turciei asiatice care a fost locuit timp de 500 de ani, incepand cu secolul 10 inainte de Hristos. Spre deosebire de alte ruine de pe aceasta lista, Ephesus este un oras intreg. Ruinele contin sute de temple, fantani, librarii si strazi, toate pastrate in cea mai buna conditie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top