Semnale de alarma in cazul oboselii cronice

Daca simtiti ca oboseala va ra tarcoale si ca nu mai reusiti sa faceti fata la incercarile si sarcinile pe care le aveti de indeplinit la birou, atunci ar trebui mai intai de toate sa fiti atenti din prima si timpuriu la semnalele de alarma pe care le trage organismul nostru cand vine vorba despre munca.

Daca incepeti sa aveti dureri de cap majore, sa nu va mai puteti concentra asa cum o faceati pana atunci, daca lipsa ideilor si a timpului va da batai de cap si daca nu va simtit ca puteti face fata la toate aceste atributiuni, atunci aceste semne ar trebui sa fie niste semnale de alarma suficiente pentru a va da seeama ca problemele si-au luat deja avant si trebuie rezolvate cat mai repede si intr-un mod cat mai eficient, pentru a reusi sa ramaneti pe linia de plutire.

Daca nici pauzele luate la timp sau concediul petrecut undeva departe de stres si de munca nu va mai poate ajuta, atunci apelati intr-un sfarsit la ajutorul specializat al unui psiholog care sa va asculte, sa va ajute si sa va trateze de orice ati avea. Nu este ceva rusinos. Pur si simplu este nevoie, si foarte multa lume face acest lucru, ba chiar e la moda, deci lasati prejudecatile la o parte si treceti la tratament.

Daca deja sunteti prinsi de probleme si griji legate de locul de munca si de o cat mai buna atribuire si rezolvare a sarcinilor, daca deja sunteti obosit si va mai luati de munca si acasa, atunci sa aflati ca va faceti foarte mult rau. In primul rand voua insiva, si in al doilea rand apropiatilor si familiei voastre.

Daca sunteti intr-o situatie imposibila, nu va izolati de toata lumea, ci mai degraba cereti ajutorul si facet-i pe ceiallti sa inteleaga ca aveti nevoie de ajutorul lor si explicati-le de ce i-ati neglijat si inlaturat atat pana atunci. Altfel, veti avea parte si de mai multe probleme. Pe langa cele create la birou, vor mai fi si certuri si rupturi in familie ci intre prieteni, si asta nu o vei mai putea da vreodata inapoi sau inlocui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top