Sfaturi pentru motivarea copiilor

Daca vrei sa fii un parinte bun si sa iti inveti copiii numai de bine, dar mai ales sa ii inveti sa te respecte si sa invete cat mai bine la scoala, numai pentru bine lor, ai face bine daca te-ai uita peste urmatoarele sfaturi.

Ar trebui sa cauti mereu sa obtii dialoguri deschise cu copilul tau. Intreaba-l una alta si vorbeste despre subiectele sale favorite. Conversatiile de incredere pot arata copilului tau ca poti fi si deschis fata de el si ca te preocupa ceea ce face el si cum este tratat sau cum se simte in mediul scolar sau acasa. Copiii sunt destul de curiosi in legatura cu anumite lucruri si pot fi atat de usor motivati atunci cand inteleg ca ceva are sens si ca este important pentru ei.

Introdu jocurile in studiu. Acest truc este de o importanta maxima pentru copiii mici. Acestia obosesc mult mai repede si deseori este mai greu pentru ei sa stea concentrati pe o anumita sarcina mai mult de 10-15 minute. De aceea ar trebui sa iti dai seama cat mai curand cum sa ii diversifici studiul copilului tau. Cateva carnetele cu personaje animate si colorate nu iti vor distrage copilul, ci ii vor asigura o mai buna relaxare din cand in cand.

Ia in calcul o lecturare dramatica cu copilul tau. Aceasta este cea mai usoara modalitate prin care sa iti implici copilul in poveste si sa il faci sa-i placa literatura. O alta cale de a incorpora jocurile in procesul studiului este rpin desen si prin prezentarile PowerPoint. Trebuie sa fi auzit ca vizualizarea promoveaza memorarea si concentrarea.

Copiii mici accepta informatia mult mai usor atunci cand o vad, asadar ar trebui sa folosesti mai mult decat de obicei ilustratiile. Diferitele tipuri de invatare intretin procesul de invatare si reimprospateaza dorinta de a invata cate ceva nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top