Strategii de furt din buzunare

Exista o serie de cateva strategii de furt din buzunare si de talharit turistii pe care le practica localnicii din orasele lumii, pe care ar trebui sa le cunosti in amanunt pentru a te putea feri de o eventuala situatie neplacuta.

Alunele aparent gratis

Un barbat se va apropia de tine atunci cand te vei afla la o masa in oras, si iti va oferi cateva alune prin amplasarea acestora pe masa. Atunci cand vei atinge una dintre acestea, binenteles ca omul iti va cere si bani pentru ele. Acest lucru este des intalnit in Rio de Janeiro.

Cartea postala

Un copil mai saracut iti va inmana o carte postala si iti va cere sa il ajuti sa o completezi pentru a o trimite acasa la ai lui. Acesta iti va explica de faptul ca este sarac si te va face sa te simti prost, si prin intermediul comportamentului si expresiei lui, in mod automat din kila ii vei imana ceva bani. In Roma vei da de un asemenea comportament.

Petitia de caritate

Un grup de copii, care de obicei pretind a fi surzi, iti vor cere sa semnezi o petitie de caritate, si iti vor cere sa faci o donatie. In timp ce tu vei citi petitia, mainile lor de asemenea iti vor umbla prin buzunare, de prin spatele clipboard-urilor acestora. Acest fapt este des intalnit in Paris mai ales.

Puradeii

Un grup mare de puradei te vor inconjura pe strada si te vor hartui pana cand le vei da ceva bani sau alte lucruri de valoare. De asemenea, vor incerca sa iti vanda ziare si le vor deschide in fata ta pentru a te putea mai apoi jefui. Acest lucru ti se poate intampla in Roma, Milano sau Florenta.

Inspectorii de camere

Doi barbati, imbracati in hainele hotelului, iti vor bate la usa pentru o rutina de inspectie a camerei. Unul iti va distrage atentia, in timp ce al doilea iti va fura lucrurile de valoare de prin camera. Asta ti se poate intampla in Barcelona sau in Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top