zodii mitologie

Nu stiai poate acest aspect legat de zodia in care te afli si povestirile mitologice care au luat nastere la un moment dat si acum sunt in mare concordanta cu originea zodiacului, insa in cele ce urmeaza le vei afla in mare si poate vei fi surprins de ceea ce nu cunosteai.

Berbec

Legenda lui Jason si a argonautilor din mitologie se leaga intr-un mod foarte puternic cu aparitia zodiei, dar mai ales a constelatiei berbecului. Legenda povesteste cum Jason, alaturi de argonauti, a pornit prin apa intr-un tinut de departe pentru a aduce lana unui berbec de aur care era prins undeva intr-un tinut pustiu si indepartat. Conform spuselor, succesul expeditiei a dus la denumirea constelatiei Berbec ca recunostinta a lui Jason pentru ajutorul ce i-a fost acordat de catre argonauti.

Taur

Aparitia zodiei taur, dar mai ales a constelatiei cu acelasi nume de pe cer a fost pusa in seama legendei minotaurului din Creta. Acest minotaur era un monstru fioros si puternic sub o forma jumatate umana si jumatate de fiara, ce trebuia hranit in fiecare zi cu numeroase suflete omenesti.

Theseus a pornit drept victima pentru aceasta fiara pentru a ajunge in culcusul sau, dar a ajuns sa o ucida in cele din urma, distrugand pe vecie aceasta creatura nemiloasa si mereu infometata. Ca recunostinta pentru aceasta mare fapta, a fost creata constelatia taurului.

Gemeni

Gemenii din zodiac sunt asociati cu o pereche de gemeni din mitologie: Castor si Pollux. Acesti gemeni proveneau din cate se pare din aceeasi mama, insa din tati diferiti, un lucru foarte ciudat, insa cand vine vorba de Zeus, tatal unuia dintre ei, acest fapt nu mai este atat de improbabil.

Pollux era nemuritor, fiind fiul lui Zeus, insa Castor nu, si atunci cand fratele din urma a murit, nemuritorul a cerut zeului zeilor sa il ajute sa moara di el, pentru ca suferinta era prea mare si iubirea de frate l-ar fi urmat si dincolo de viata. In schimbul acestei idei, Zeus l-a transformat si pe Castor intr-un nemuritor si asa s-a creat constelatia gemenilor.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.